Zaterdag 11 november 2017 vond in Grand Hotel Huis ter Duin het derde Quick Boys Gala plaats. De ruim 450 gasten die Quick Boys een warm hart toedragen waren verdeeld over maar liefst 44 tafels, in een prachtige ambiance. De opbrengst van het gala is een prachtig bedrag geworden: € 100.500,-

’s-Middags versloeg het tweede elftal van Quick Boys nog de mannen van FC Rijnvogels 1. Het bleek een feestelijke voorbode voor een schitterende avond. Gasten konden op weg naar het majestueuze Grand Hotel Huis ter Duin al van grote afstand zien hoe de elf verdiepingen tellende gevel fraai verlicht werd in blauw-witte kleuren.

Na binnenkomst werden de gasten aan de trap naar de grote zalen verwelkomd door Corry Pluimgraaf van het Gala-comité. Zij heeft het gala van twee jaar geleden helaas moeten missen en genoot daarom met volle teugen.

Op de Tappenbeck Foyer werden foto’s genomen van stellen en groepen galabezoekers, waarbij gezegd mag worden dat iedereen er fantastisch uitzag. De dames in de meest prachtige galajurken en de heren in feestelijke smokings. De ontvangstreceptie vond plaats in de Keizerzaal, waar het al snel een drukte van belang was en er reeds acts werden verzorgd alsmede muziek door zangeres Mindy om alvast in galasfeer te komen.

Rond de klok van half acht werd het gezelschap richting de grote Pickézaal gedirigeerd. Hier waren liefst 44 tafels prachtig in blauw-wit opgemaakt rondom het grote podium en de dansvloer. Bij binnenkomst speelde de Nick Bult All Star Band, bekend van talrijke televisieprogramma’s, een aantal heerlijke nummers. Zij zouden gedurende de avond ook de artiesten live begeleiden. Quick Boys-voorzitter Henk-Jan van Maanen heette iedereen van harte welkom. Daarna verscheen op de schermen een videofragment van de kampioenswedstrijd van Feyenoord waarin Dirk Kuyt zoals bekend de absolute hoofdrol opeiste. Het werd direct duidelijk dat het enthousiaste commentaar bij de beelden niet origineel was maar live werd gegeven door de aanwezige Andy Houtkamp. De radioverslaggever met de bekende stem bleek de mystery guest die de avond als presentator aan elkaar zou gaan praten.

Nadat het voorgerecht was opgediend diende de eerste grote artiest zich aan: Charly Luske. Na een optreden vol overgave werd veilingmeester JP aangekondigd. Hij wist de aandacht van de zaal direct op zich gericht door een pakkend verhaal van zijn tafelheren van In Den Blauwen Bock. Daar was die middag een keukenbrand gelukkig ‘goed’ afgelopen. Vervolgens startte de veiling, met schitterende kavels die van de hand gingen voor prachtige bedragen.

Na een heerlijk tussengerecht volgde het tweede deel van de veiling, met opnieuw enkele unieke en aansprekende kavels. Veilingmeester JP haalde daarbij ook Dirk Kuyt op het podium om een door hem ingebracht kavel toe te lichten, dat vervolgens voor een heel mooi bedrag werd verkocht.
Tussen de gerechten en activiteiten door was de Pickézaal een bron van gezelligheid aan de tafels en uiteraard zochten de galabezoekers elkaar ook veelvuldig op. Het leek wel een middag op Nieuw Zuid, alleen waren de aanwezigen extra feestelijk uitgedost.

Wolter Kroes was inmiddels gearriveerd om zijn opwachting te maken. Maar eerst vond de trekking van de Gala-loterij plaats. Het was opnieuw Corry die presentator Andy Houtkamp kwam assisteren door de trekking te verrichten van negen prachtige prijzen, met als fantastisch klapstuk een geheel verzorgde achtdaagse cruise in het Midden Oosten. De dame die uiteindelijk deze hoofdprijs in de wacht sleepte kon haar geluk niet op. Ondertussen werd het dessert “De cirkel van Blauw en Wit” geserveerd waarna Wolter los ging op het podium. De zanger zocht nadrukkelijk de interactie met de galabezoekers en jawel … ook Dirk Kuyt moest er aan geloven. Hij werd op het podium geroepen om een nummer mee te zingen met Wolter.

Langzaam maar zeker naderde het einde van de avond. Iedereen was natuurlijk benieuwd naar de uiteindelijke opbrengst van het Quick Boys Gala 2017. Tot grote vreugde van de aanwezigen maakten voorzitter Henk-Jan van Maanen en Andy Houtkamp het geweldige bedrag van € 100.500,- bekend. Het Gala-comité werd vervolgens op het podium geroepen en nadrukkelijk in het zonnetje gezet en bedankt door de voorzitter. Comitévoorzitter Jan Willem Kuijt sprak op zijn beurt een woord van dank uit aan Andy Houtkamp voor de vlekkeloze presentatie en aan veilingmeester JP voor zijn meesterlijke optreden waardoor de avond een extra groot succes werd.

DJ Roy sloot de avond in de grote Pické-zaal af met opzwepende muziek. Het officiële gedeelte eindigde daar rond de klok van één. Diverse galabezoekers daalden vervolgens af naar Club Conversation en sommigen sloten deze geweldige 2017-editie van het Quick Boys Gala af met een overnachting in Grand Hotel Huis ter Duin.
Alle tafeleigenaren en sponsors van loten, kavels en bloemen alsmede de organisatie, Grand Hotel Huis ter Duin, artiesten, presentator, veilingmeester en mensen van licht & geluid worden nogmaals hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze geweldige avond.

QB_Gala_2025_Kleur_RGB.svg

ONZE GOUDEN TAFELS