Zaterdagavond 8 oktober vond het Quick Boys Jubileumgala plaats in de grote Pickézaal van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, met als resultaat een fantastische opbrengst! Ruim een ton werd opgehaald en deze opbrengst zal worden aangewend voor de verduurzaming van onze thuisbasis: Sportpark Nieuw Zuid.

We schrijven november 2019… De leden van Gala-commissie 2017 hadden twee jaar eerder gezamenlijk besloten het ‘kunstje’ in dezelfde setting nog één keer over te doen in het memorabele jaar 2020. In dat jaar zou de voetbalvereniging Quick Boys namelijk haar 100e verjaardag vieren. Enkele maanden later zag de wereld er geheel anders uit en werden alle activiteiten opgeschort, zo ook het Jubileumgala.

Eindelijk.. het mocht weer

Ondanks deze stroeve aanloop was het afgelopen zaterdag dan zo ver… na vijf jaar wachten kon het Quick Boys Jubileumgala eindelijk plaatsvinden. In Grand Hotel Huis ter Duin was het spitsuur met eerder die week een groot galadiner en op vrijdag het Richard Krajicek Foundation Gala. Na maanden van voorbereiding waren alle leden van het Quick Boys Galacomité al vroeg in de ochtend samen aan de slag, met een flinke groep mensen van Huis ter Duin, mensen van de techniek en een komen en gaan van allerlei leveranciers (bloemen, ballonnen etc.).

Alle voorbereidingen vielen vervolgens op hun plek en vanaf 17.00 uur druppelden de eerste gasten van het vierde Quick Boys gala binnen. Al snel was het een gezellige drukte in de foyer waar groepsfoto’s werden genomen en de sfeer er al goed in zat met een optreden van Johnny Rosenberg. Rond 19.00 uur werden alle gasten de grote Pickézaal ingeroepen en kon het officiële Jubileumgala dan echt gaan beginnen.

De stemming was natuurlijk al opperbest na de 4-2 overwinning diezelfde middag van onze blauwwitte selectie op Jong Volendam op een leeg sportpark Nieuw Zuid. Het puntverlies van de directe concurrentie zorgde ervoor dat Quick Boys, met twee punten voorsprong, de enige koploper was geworden. Waar de spelers de wedstrijd zonder publiek moesten spelen ten gevolge van een sanctie van de KNVB, daarmee stond de uitzinnigheid van deze avond natuurlijk als snel in schril contrast.

Een Bossie Rooie Rozen

Uiteraard waren de hoofdrolspelers van die middag die avond op het Jubileumgala aanwezig en het feest werd al snel gigantisch. Alex ‘Een Bossie Rooie Rozen’ trapte de avond als verrassingsact af met een feestelijk optreden en al snel ging de zaal met ruim 350 fraai uitgedoste galagasten uit hun dak. De selectie van Quick Boys stond op de stoelen en de gastheer van de avond – Wilfred Genee – zat met open mond te kijken. Genee vertelde na afloop: “Ik vroeg me af wat er hier in hemelsnaam gebeurde… Ik heb een gala nog nooit zo vroeg compleet los zien gaan. Op een gegeven moment – tijdens de loterij uitslag – stond iedereen met hun stoel boven het hoofd, ik vond het geweldig!”.

Na het voorgerecht was het de beurt aan de voorzitter van het Galacomité om alle gasten te verwelkomen. Jan-Willem Kuyt gaf daarbij aan dat het 100-jarig bestaan als een rode draad door de avond zou gaan lopen, tussen de optredens en de andere activiteiten door. Vervolgens kondigde hij Wilfred Genee aan die als gastheer de avond op geheel eigen wijze en met verve aan elkaar presenteerde. Wilfred Genee riep drie Quick Boys-prominenten naar het podium, zijnde oud-speler en oud-bestuurslid Bas van Dijk, oud-voorzitter Jaap Kuijt en oud-Quick Boys aanvoerder Hans van der Plas. Er stond daarmee een flink deel van de grote historie van de club in de schijnwerpers en natuurlijk werden mooie verhalen en grappige anekdotes met de zaal gedeeld.

Het tussengerecht van het excellente cateringteam van Huis ter Duin werd opgediend en op de grote schermen was tijdens de optredens van de beeldschone zangeres Talitha een uitgebreide video te zien van een compilatie van vele beelden over de rijke geschiedenis van Quick Boys. Deze fraaie videocompilatie gemaakt door het team van Quick Boys TV was tussen de acts door gedurende de avond te zien en bracht daarmee een bijzondere en voor diverse aanwezigen een bijna sentimentele sfeer.

De veiling

Veilingmeester Jeroen Paul (JP) Nijmeijer – inmiddels een goede bekende en voor de derde keer op ons gala – trapte de veiling af en de eerste 11 kavels werden in een fraai tempo voor prachtige bedragen aan de man/vrouw gebracht. Het betrof mooie voetbalreizen, culinaire hoogtepunten, prachtige overnachtingen met arrangement, proeverijen, een Formule 1-reis en nog meer prachtige kavels zoals een jaar lang elke maand een lingeriesetje. De kavels waren vaak (deels) beschikbaar gesteld door diverse sponsoren.

Ook een oude bekende – stemartiest Niek Boes – deed op geheel eigenzinnige wijze zijn bijdrage van 100 jaar Quick Boys middels waanzinnige geluiden die door de zaal dreunden: 100 jaar geleden de ‘stoomtrein’ (lees: tram) die van Leiden naar Katwijk reed, een stadion vol publiek en als afsluiting een F-35 die vanuit de richting Noordwijk met enorm veel gebulder ‘over sportpark Nieuw Zuid heen scheerde’.

Na het hoofdgerecht volgde het tweede deel van de veiling met veilingmeester JP. Ook hier vonden elf kavels na een proces van flink opbieden hun eigenaren. Wilfred Genee bracht spontaan nog een kavel in met een bezoek aan het programma Vandaag Inside, inclusief een meet-and-greet met de welbekende Snor van Nederland. Voordat de loterij-uitslag bekend werd gemaakt werd een prachtig nagerecht geserveerd, een heerlijke cilinder van blauwwitte chocolade door de patissiers van Huis ter Duin.

Clublied

Genee kon het tussendoor toch niet laten een lied ten gehore te brengen nadat oud-voorzitter Jaap Kuijt daarvoor al het clublied van Quick Boys ten gehore had gebracht, ‘Waaaaarrrrrrr het groene veld ons wacht, waaaaaaar supporters staaaaa-aaaa-aaa-aaaan’. Dit was toch weer zo’n memorabel moment waar iedereen in de zaal voor ging staan en er uit volle borst werd meegezongen.

De avond liep ten einde, althans… in de Pickézaal, want iedereen werd opgeroepen naar de fraaie Keizerzaal te gaan waar de gala-afterparty verder ging met een bizar goed optreden van The Boston Tea Party. Tussen hun optreden door werd de opbrengst van het Jubileumgala bekend gemaakt door galavoorzitter Kuyt. Het prachtige bedrag van €107.298 was het eindresultaat. Al eerder op de avond werd gecommuniceerd dat de opbrengst ten goede zou komen aan de verduurzaming van sportpark Nieuw Zuid. Er is reeds een commissie in het leven geroepen die het verduurzamingproject binnen de Quick Boys organisatie gaat begeleiden, dus dit prachtige bedrag zal daar uiteraard van harte verwelkomd worden.

Het toenmalige Galacomité bestaande uit: Adrie De Beste, Alex Kulk, Corry Pluimgraaff, Jaco Heeringa, Jan Willem Kuyt (Voorzitter), Jan Haasnoot, Jana Van Dijk, Kees van Dijk en steun en toeverlaat Lisette Pluimgraaff… werd vervolgens met bloemen in het zonnetje gezet en daarna duurde de nacht nog lang met DJ Rembrandt.

QB_Gala_2025_Kleur_RGB.svg

ONZE GOUDEN TAFELS