Gala Historie

Op zaterdag 8 oktober zal het Grand Hotel Huis ter Duin voor de vierde keer het podium vormen voor het Quick Boys Jubileum Gala. Dit gala stond aanvankelijk geprogrammeerd tijdens het jubileumjaar 2020, maar de geschiedenis leert ons anders. Wellicht heeft u één of meerdere van de voorgaande edities in 2013, 2015 en 2017 het gala al bijgewoond.. of deze editie wordt uw eerste Quick boys Gala…. hieronder treft u terugblikken naar de voorgaande edities…

TERUGBLIK GALA 2017

Zaterdag 11 november vond in Grand Hotel Huis ter Duin het derde Quick Boys Gala plaats. De ruim 450 gasten die Quick Boys een warm hart toedragen waren verdeeld over maar liefst 44 tafels, in een prachtige ambiance. De opbrengst van het gala is een prachtig bedrag geworden: € 100.500,-

’s-Middags versloeg het tweede elftal van Quick Boys nog de mannen van FC Rijnvogels 1. Het bleek een feestelijke voorbode voor een schitterende avond. Gasten konden op weg naar het majestueuze Grand Hotel Huis ter Duin al van grote afstand zien hoe de elf verdiepingen tellende gevel fraai verlicht werd in blauw-witte kleuren.

Na binnenkomst werden de gasten aan de trap naar de grote zalen verwelkomd door Corry Pluimgraaf van het Gala-comité. Zij heeft het gala van twee jaar geleden helaas moeten missen en genoot daarom met volle teugen.

Op de Tappenbeck Foyer werden foto’s genomen van stellen en groepen galabezoekers, waarbij gezegd mag worden dat iedereen er fantastisch uitzag. De dames in de meest prachtige galajurken en de heren in feestelijke smokings. De ontvangstreceptie vond plaats in de Keizerzaal, waar het al snel een drukte van belang was en er reeds acts werden verzorgd alsmede muziek door zangeres Mindy om alvast in galasfeer te komen.

Rond de klok van half acht werd het gezelschap richting de grote Pickézaal gedirigeerd. Hier waren liefst 44 tafels prachtig in blauw-wit opgemaakt rondom het grote podium en de dansvloer. Bij binnenkomst speelde de Nick Bult All Star Band, bekend van talrijke televisieprogramma’s, een aantal heerlijke nummers. Zij zouden gedurende de avond ook de artiesten live begeleiden. Quick Boys-voorzitter Henk-Jan van Maanen heette iedereen van harte welkom. Daarna verscheen op de schermen een videofragment van de kampioenswedstrijd van Feyenoord waarin Dirk Kuyt zoals bekend de absolute hoofdrol opeiste. Het werd direct duidelijk dat het enthousiaste commentaar bij de beelden niet origineel was maar live werd gegeven door de aanwezige Andy Houtkamp. De radioverslaggever met de bekende stem bleek de mystery guest die de avond als presentator aan elkaar zou gaan praten.

Nadat het voorgerecht was opgediend diende de eerste grote artiest zich aan: Charly Luske. Na een optreden vol overgave werd veilingmeester JP aangekondigd. Hij wist de aandacht van de zaal direct op zich gericht door een pakkend verhaal van zijn tafelheren van In Den Blauwen Bock. Daar was die middag een keukenbrand gelukkig ‘goed’ afgelopen. Vervolgens startte de veiling, met schitterende kavels die van de hand gingen voor prachtige bedragen.

Na een heerlijk tussengerecht volgde het tweede deel van de veiling, met opnieuw enkele unieke en aansprekende kavels. Veilingmeester JP haalde daarbij ook Dirk Kuyt op het podium om een door hem ingebracht kavel toe te lichten, dat vervolgens voor een heel mooi bedrag werd verkocht.
Tussen de gerechten en activiteiten door was de Pickézaal een bron van gezelligheid aan de tafels en uiteraard zochten de galabezoekers elkaar ook veelvuldig op. Het leek wel een middag op Nieuw Zuid, alleen waren de aanwezigen extra feestelijk uitgedost.

Wolter Kroes was inmiddels gearriveerd om zijn opwachting te maken. Maar eerst vond de trekking van de Gala-loterij plaats. Het was opnieuw Corry die presentator Andy Houtkamp kwam assisteren door de trekking te verrichten van negen prachtige prijzen, met als fantastisch klapstuk een geheel verzorgde achtdaagse cruise in het Midden Oosten. De dame die uiteindelijk deze hoofdprijs in de wacht sleepte kon haar geluk niet op. Ondertussen werd het dessert “De cirkel van Blauw en Wit” geserveerd waarna Wolter los ging op het podium. De zanger zocht nadrukkelijk de interactie met de galabezoekers en jawel … ook Dirk Kuyt moest er aan geloven. Hij werd op het podium geroepen om een nummer mee te zingen met Wolter.

Langzaam maar zeker naderde het einde van de avond. Iedereen was natuurlijk benieuwd naar de uiteindelijke opbrengst van het Quick Boys Gala 2017. Tot grote vreugde van de aanwezigen maakten voorzitter Henk-Jan van Maanen en Andy Houtkamp het geweldige bedrag van € 100.500,- bekend. Het Gala-comité werd vervolgens op het podium geroepen en nadrukkelijk in het zonnetje gezet en bedankt door de voorzitter. Comitévoorzitter Jan Willem Kuijt sprak op zijn beurt een woord van dank uit aan Andy Houtkamp voor de vlekkeloze presentatie en aan veilingmeester JP voor zijn meesterlijke optreden waardoor de avond een extra groot succes werd.

DJ Roy sloot de avond in de grote Pické-zaal af met opzwepende muziek. Het officiële gedeelte eindigde daar rond de klok van één. Diverse galabezoekers daalden vervolgens af naar Club Conversation en sommigen sloten deze geweldige 2017-editie van het Quick Boys Gala af met een overnachting in Grand Hotel Huis ter Duin.
Alle tafeleigenaren en sponsors van loten, kavels en bloemen alsmede de organisatie, Grand Hotel Huis ter Duin, artiesten, presentator, veilingmeester en mensen van licht & geluid worden nogmaals hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze geweldige avond.

TERUGBLIK GALA 2015

De datum stond bij veel Quick Boyzers al rood omcirkeld in de agenda. Zaterdag 7 november, de derby tegen FC Rijnvogels en aansluitend de twee editie van het Quick Boys Gala. Wat zou het lekker zijn om ’s middag te winnen. Het werd nog veel mooier. Niet alleen werd er gewonnen, maar ook op manier zoals we het al een tijdje niet meer gezien hadden. Het werd als het ware al een galavertoning met sprankelend voetbal. De basis voor een mooie avond was dus al gelegd.

En een mooie avond werd het. Iedereen kwam met een big smile aan bij het prachtige Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, waar buiten de vlaggen van onze club en van de gouden tafelsponsoren van de avond al fraai wapperden. De avond begon met een borrel in de foyer, waar een ieder gelegenheid had om op de foto te gaan en waar met name de galajurken van de dames natuurlijk veel aandacht kregen. Ondertussen werd menigeen vermaakt door een illusionist die op verbluffende wijze een aantal mensen zijn kunsten toonde. Hierna werden de ongeveer 420 (!) gasten de Pickézaal binnen geroepen en soepel naar hun tafel begeleid waarna de avond werd geopend door Henk-Jan van Maanen. Na een kort welkom introduceerde de voorzitter vervolgens TV-personality Jack van Gelder die de avond net als in 2013 aan elkaar zou praten.

Hierna kwam het eerste gerecht op tafel, maar dat ging niet met veel stilte gepaard. Vanuit het niets kwam Jeroen van der Boom vanuit de coulissen die de avond knallend opende met een levendig optreden. En zo kon het gebeuren dat tijdens het eerste gerecht de dansvloer al afgeladen volstond met een gezellige meute. Vervolgens was het de beurt aan veilingmeester JP die de prachtige kavels op soepele wijze aan de man bracht tijdens de eerste veilingsessie. Er werd vanuit de zaal stevig geboden en Quick Boys mag zich gelukkig prijzen met een achterban die op deze wijze de club zo genereus steunt.
Na de veiling volgden een tussen- en hoofdgerecht waarna er een ronduit spectaculair optreden plaatsvond van Niek Boes, een artiest die zich misschien nog het beste laat omschrijven als een “stemkunstenaar”. Op onnavolgbare wijze vermaakte hij de zaal gedurende ruim een half uur met het thema “Quick Boys into the Future” waarbij hij op sympathieke en soms hilarische manier de zaal bij zijn optreden betrok.
De tweede en laatste veilingsessie werd ingezet waarbij veilingmeester JP enkele extra kavels inbracht die spontaan door enkele genereuze ondernemers werden aangeboden.

Na het nagerecht was het tijd voor de loterij. De ons welbekende Crazy Ladies hebben op charmante en gezellige wijze de hele avond de organisatie ondersteund en onder andere ook de hele avond loten verkocht voor de loterij. De loterij kende een aantal fantastische prijzen die door sponsoren waren aangeboden, met als hoofdprijs een Hyundai I10, die mede mogelijk werd gemaakt door Dijksman Automobielbedrijven. Gelukkige winnares van de auto werd Dicky Hoek.
Na de loterij was het de beurt aan Edsilia Rombley en twee swingende backing vocals, die natuurlijk ook soepel de dansvloer weer vol kreeg met een swingend optreden. Hierna eindigde het officiële gedeelte van de avond, maar niet voordat Jack van Gelder de cheque met de opbrengst van de avond aan voorzitter Henk Jan van Maanen had overhandigd. Op deze cheque kwam een verbluffend bedrag van 103.550 Euro tevoorschijn, een resultaat waar de club heel trots en blij mee kan zijn. Deze opbrengst komt ten goede aan de jeugdopleiding van K.v.v. Quick Boys.

Voorzitter Van Maanen rondde de avond af met een toespraak waarin hij onder meer, samen met bestuurslid Martin Haasnoot, het galacomité bedankte en complimenteerde voor de organisatie van deze spetterende avond. Tot slot was het de beurt aan DJ Roy, die eerst in de grote zaal en daarna tijdens de afterparty in Club Conversation een optreden gaf dat tot in de kleine uurtjes duurde, waarbij ook de selectie van Quick Boys 1 de stramme spieren nog even moest gebruiken.
Kortom, we kunnen terugkijken op een fantastisch evenement én opbrengst!

TERUGBLIK GALA 2013

Ruim 350 deelnemers waren zaterdag 9 november 2013 getuige van de eerste editie van het Quick Boys Gala 2013 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. In een zeer sfeervolle ambiance beleefden de gasten een unieke avond met een overheerlijk diner, spetterende optredens, een succesvolle veiling en een geslaagde afterparty. Het Quick Boys Gala leverde € 62.250 op, een geweldige opbrengst die geheel ten goede is gekomen aan de jeugdopleiding van de club.

Maandenlange voorbereidingen gingen aan dit eerste gala vooraf. Een commissie bestaande uit tien leden gaf in april 2013 het officiële startschot voor het Quick Boys Gala 2013. Op de avond zelf opende voorzitter Henk-Jan van Maanen het gala waarna gastheer Jack van Gelder het programma doornam met de aanwezige gasten. Het eerste optreden was van Lee Towers, die nagenoeg iedereen meteen op de dansvloer wist te lokken.

Tussen de gerechten door werden de gasten vermaakt met een act van balkunstenaar Marco Bonisimo, terwijl ook cabaretier Peter Heerschop met zijn hilarische Quick Boys-variant op “Lieve Marianne” de lachers op zijn hand had. Samen met Van Gelder zorgde Heerschop voor een fraaie veilingopbrengst. Ook de loterij, met fantastische prijzen, was een groot succes, waarna aan het einde van de avond de prachtige opbrengst bekend gemaakt kon worden. De toegift was van Ruth Jacott, die met haar hits de dansvloer opnieuw uitstekend gevuld kreeg.

Na de afterparty in Club Conversation kwam een einde aan een geweldig evenement dat heel veel enthousiaste reacties opleverde en veel toezeggingen om de volgende keer weer present te zijn. Want na het succes van de eerste editie van het Quick Boys Gala lijkt een mooie traditie te zijn geboren, met dank aan de zeer prettige samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin.