Artiesten

gala_quick_boys_edsilia_rombleyOnderstaande artiesten zijn voor het gala reeds vastgelegd. Zodra er nieuwe namen te noemen zijn vindt u die terug hier op deze website… neemt niet weg dat het Gala-comité wellicht tot op de avond nog een verrassing in petto houdt.

Edsilia Rombley
In 1996 brak Edsilia door toen ze de finale won van de Soundmixshow met een imitatie van Oleta Adams (I Just Had to Hear Your Voice). In 1997 volgde internationale bekendheid dankzij de winst van de Europese Soundmixshow met hetzelfde nummer.
In 1998 behaalde Rombley de vierde plaats op het Eurovisiesongfestival (toen het beste resultaat sinds de winst van Teach-In in 1975) met het door Fluitsma & Van Tijn geschreven nummer “Hemel en aarde”. Dit nummer scoorde ook hoog in de Top 40.

gala_quick_boys_jeroen_van_der_boom
Jeroen van der Boom

Na eerst actief te zijn als presentator en acteur in theaterrollen brak Jeroen van der Boom juist als zanger door. Op 18 juni 2007 kwam de single “Jij bent zo” uit. Voor Van der Boom betekende het zijn hitparadedebuut. Jij Bent Zo kwam begin augustus op de hoogste positie van de Single Top 100 en in de Top 40 stond het twee weken op nummer één. Ook in Vlaanderen werd de single een nummer 1-hit. Later dat jaar de single “Eén Wereld” uit. Dit nummer stond in december op nummer 1 evenals de single “Het is over”.
Eind 2008 werd bekend dat Van der Boom in De Toppers zou plaatsnemen. Deze formatie bestond uit Gerard Joling, René Froger en Gordon en was na de breuk met Joling in de aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2009 op zoek naar een nieuw lid.


gala_quick_boys_jack_van_gelderJack van Gelder
Daarnaast heeft Nederlands bekendste voetbalpresentator Jack van Gelder direct met veel enthousiasme toegezegd opnieuw de rol van gastheer op zich te willen nemen. Jack van Gelder behoeft eigenlijk geen introductie als zijnde de man die voetbal uitademt. Bekend als sportpresentator en radioverslaggever met onnavolgbare verslagen… wie kent ze niet?